Zorg- adviesloket

Zorgcoördinator Tharsei

Het Griekse woord ´Tharsei´ wordt in de Bijbel gebruikt door Jezus en betekent ‘Heb goede moed, Ik ben erbij´

De zorgcoördinator van de Wilhelminaschool, Marijke Ebbers, adviseert ouders en leerkrachten rond de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind die betrekking heeft op de thuissituatie. Zij kan u ook adviseren over (christelijke) hulpverlening in Doetinchem en omstreken. U kunt in de wandelgangen of op het plein van de school snel de zorgcoördinator even aanschieten om een afspraak te maken voor een gesprekje. Misschien wilt u alleen even uw verhaal of zorg kwijt of wilt u uw twijfels delen. Dan kan dat ook. 

Uit de praktijk

Een vader komt bij Tharsei met de vraag: “Mijn kind komt zo slecht in slaap en is daarom overdag moe en vervelend, wat kan ik daaraan doen?” Een andere vraag: “Ik ben een alleenstaande moeder. Hoe ga ik om met……?” Nog een vraag: “Mijn kind wordt gepest en stelt zich zo kwetsbaar op. Hoe kan ik mijn kind hierin helpen?”.

Kantoor

Het kantoor van Marijke is in de school te vinden: links van de hoofdingang. Zij heeft inloopspreekuur op de woensdagochtend, van 8.30-9.30 uur. U kunt haar ook mailen: marijke@wilhelminabasisschool.nl of bellen: 0314-323 384

Hulpverleners en coaches

Hier onder ziet u een overzicht van hulpverleners en coaches die met Tharsei samenwerken.

Tips

Hier onder kunt u een aantal artikelen lezen over allerlei onderwerpen rond opvoeding, kinderen en relaties.

Kindercoach

De kindercoach van de Wilhelminaschool, Angela Bruil, biedt laagdrempelige en vertrouwde ondersteuning aan kinderen die, door omstandigheden, extra hulp nodig hebben. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan concentratieproblemen, leerproblemen, pesten of gepest worden, sociale problemen of faalangst.

Ik merk dat ik kinderen kan bereiken door mijn openheid en warme betrokkenheid

Op woensdagmorgen van 8.30-9.00 uur is er een inloopmoment. U kunt dan terecht bij de kindercoach met vragen en/of zorgen over de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind. U kunt ook een afspraak maken met Angela via: angela@wilhelminabasisschool.nl  of bellen: 0314-323 384

De kindercoach werkt nauw samen met de zorgcoördinator en ondersteunt ouders en leerkrachten in hun zorg voor de kinderen. 

Problematieken

Als er vragen zijn over situaties die niet met school te maken hebben, zoals: slapeloosheid, onzekerheid, stress, echtscheiding, ernstige ziekte van een dierbare, angst, verdriet, rouwverwerking, boosheid/driftbuien of andere problematiek, dan kunt contact met mij opnemen.

Contact

Angela via de website van haar eigen praktijk www.kindercoachangelabruil.nl  of bellen naar 0644060688.